Русия смята за неприемливи исканията на Германия и Франция относно

...
Русия смята за неприемливи исканията на Германия и Франция относно
Коментари Харесай

Русия: Исканията на Берлин и Париж за Крим и Азовско море са неприемливи

Русия счита за неприемливи настояванията на Германия и Франция по отношение на спазването на правата на индивида в Крим и ескалацията на напрежението в Керченския проток и Азовско море, съобщи съветското външно министерство в публикуван тази заран коментар във връзка взаимното изказване на канцлерката Ангела Меркел и президента Еманюел Макрон през вчерашния ден, съобщи ТАСС.
Руското Министерство на външните работи приканва Берлин и Париж вместо да поучават Русия да извърнат внимание на "набиващите се на очи обстоятелства за жестоко нарушение на правата на индивида от управляващите в Киев ". Привеждат се редица образци и обстоятелства, по които Москва има искания във връзка със спазването на човешките права и свободи от сегашните управляващи в Украйна, предава Българска телеграфна агенция.
Меркел и Макрон приканиха в взаимното си изказване Москва да освободи украинските моряци, арестувани дружно с трите си кораба при случая в Керченския пролив предишния месец.
Русия подсигурява свободата на мореплаване в Керченския проток и в района в сходство със съществуващите руско-украински съглашения и с интернационалното право, "и като се регистрират, несъмнено, действителните опасности за сигурността, заканите и вероятните провокации от страна на Украйна и западните й другари ", се показва в документа на съветското външно министерство.
"Бихме желали да напомним, че са безплодни опитите да се слага под подозрение правният статут на Крим и на Севастопол като субекти на Руската федерация, създали своя умишлен избор вследствие на свободно волеизявление в сходство с интернационалното право. Русия и отсега нататък твърдо ще отстоява своя суверенитет, ще пресича всички опити за провокации ", акцентира съветското външно министерство.
Москва също по този начин приканва страните от Европейски Съюз да се откажат от явните "двойни стандарти " и да извърнат внимание на проблемите и заканите, създавани от техните "киевски подопечни " за европейската сигурност и непоклатимост.
Изявления на задгранични водачи не могат да бъдат мотив за смяна на съветското законодателство, сподели на пресбрифинг в Москва през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, разяснявайки обстановката към украинските моряци, арестувани при случая в Керченския пролив дружно с трите украински военни кораба предишния месец.
Песков, представен от ТАСС, приказва във връзка вчерашния взаимен апел на немската канцлерка Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон към Москва да освободи украинските моряци.
"Безусловно, ние одобряваме за сведение сходни апели, само че те не могат да бъдат съображение за промени на съветското законодателство или за това някой да не съблюдава съветското законодателство ", сподели представителят на Кремъл. Той удостовери, че тази тематика е била повдигната през вчерашния ден и по време на телефонния диалог сред съветския президент Владимир Путин и канцлерката Ангела Меркел. "Президентът Путин даде своите уточнения ", означи Песков.
Говорителят на президента подсети, че "сега украинските моряци се намират под разследване ". "Всичко което става с тях,става в сходство с съветското законодателство ", уточни той.
По-рано през днешния ден съветското външно министерство съобщи в коментар във връзка взаимното изказване на Меркел и Макрон, че техните обвинявания по отношение на Москва и настояванията им във връзка спазването на човешките права в Крим и ескалацията на напрежението в Азовско море, са неприемливи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР