Русия смята решението на България да предостави военна помощ на

...
Русия смята решението на България да предостави военна помощ на
Коментари Харесай

Москва: София носи пълната отговорност за удължаване на войната в Украйна

Русия счита решението на България да даде военна помощ на Украйна за следващата неприятелска офанзива, която ще докара до по-нататъшно утежняване на двустранните връзки. Това съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Смятаме решението на българското Народно заседание за даване на военна и военно-техническа поддръжка на Украйна за следващото неприятелско деяние против нашата страна, което ще докара до по-нататъшно утежняване на така и така плачевното положение на двустранните връзки “, акцентира тя.

Според Захарова в този момент София носи цялостната отговорност за удължаването и ескалацията на спора в Украйна, за хилядите цивилни жертви, за разрушаването на гражданската инфраструктура и за подкопаването на сигурността в Европа.

„ Убедени сме, че българските законодатели са наясно с обстоятелствата за противозаконния трафик на оръжия, в това число и от чужбина, на териториите под украински надзор и не могат да не осъзнаят опасността те да попаднат в ръцете на терористични групи и банди в многочислени горещи точки по света “, акцентира дипломатът.

На 3 ноември българското Народно заседание утвърди с болшинство проектозакона за даване на оръжие на Украйна. 175 депутати от пет политически сили гласоподаваха в поддръжка на даването на военна помощ. Четиридесет и девет депутати се оповестиха срещу, а един се въздържа. /ТАСС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР