Русия смята, че украинските сили ще използват т.нар. мръсна бомба.

...
Русия смята, че украинските сили ще използват т.нар. мръсна бомба.
Коментари Харесай

КОНТРА дезинформация от Шойгу : Украинците ще пуснат мръсна бомба

Русия счита, че украинските сили ще употребяват така наречен " мръсна бомба ". Това е декларирал военният министър Сергей Шойгу в телефонен диалог с френския си сътрудник Себастиен Лекорню.

По информация на съветското министерство, двамата са разискали " наклонността към спомагателна, безконтролна ескалация " на спора.

Според съветската организация " Новости ", представена от БНР украинското ръководство, което Москва назовава " режимът в Киев ", се кани да употребява по този начин наречената " мръсна бомба " - нуклеарен арсенал с стеснен резултат. Информацията е непотвърдена, а съгласно украински специалист, представен от УНИАН, разпространяването на такава агитация е обезпокоително, тъй като може да значи подготовка за съветско военно закононарушение.

Същевременно през миналото денонощие съветски ракети още веднъж са блъснали украински енергийни и други уреди, което е предизвикало спирания на тока в разнообразни райони на страната. Украинският президент Володимир Зеленски нощес заяви, че новите офанзиви са били широкомащабни и че близо милион и половина семейства в страната са без електричество, само че и че ударите няма да спрат украинското военно нахлуване.

Основната негова посока остава Херсон - единственият регионален център, овладян от Русия в границите на войната. Снощи окупационните сили в града приканиха цивилните да се изтеглят неотложно.
ТЕМА преди 1 час 871 преди 5 часа 2988 преди 7 часа 2380
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР