Русия смени най-високопоставения си генерал, отговарящ за логистиката, преди очакваното

...
Русия смени най-високопоставения си генерал, отговарящ за логистиката, преди очакваното
Коментари Харесай

Русия смени командира на логистиката в армията преди очакваната украинска контраофанзива 


Русия смени най-високопоставения си военачалник, отговарящ за логистиката, преди предстоящото идно контранастъпление на украинските сили.

Руското Министерство на защитата заяви в неделя, че генерал-полковник Михаил Мизинцев е заменен от Алексей Кузменков , някогашен чиновник на Националната армия.

“Кузменков е назначен на длъжността заместник-министър на защитата на Руската федерация, отговарящ за логистичното обезпечаване на Въоръжените сили ”, се споделя в публично известие.

Военното министерство не показва аргументите за рокадата. Мизинцев беше назначен отпред на логистиката в съветската войска през септември, няколко дни откакто президентът Владимир Путин разгласи готовност.

Европейският съюз упреква Мизинцев за обсадата на украинския пристанищен град Мариупол при започване на войната, която докара до гибелта на хиляди цивилни. Заради това против него бяха оповестени западни наказания.

Съобщението за промяната пристигна, откакто украинският президент Володимир Зеленски организира Еманюел Макрон , в който осведоми Макрон за обстановката на фронтовата линия и вероятностите за развиване през май и юни.

“Обсъдихме съдействие в работата с други интернационалните сътрудници за консолидиране на тяхната поддръжка за украинската мирна формула ”, сподели Зеленски в Телеграм.

Украинският водач добави, че благодарил на Макрон за “всеобхватната и ефикасна поддръжка на Украйна ”.

По-късно на 30 април папа Франциск сподели пред кореспонденти, че, с цел да се опита да постави завършек на спора, само че не посочи детайлности.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР