Русия следи с дълбоко безпокойство избухването на насилието между Израел

...
Русия следи с дълбоко безпокойство избухването на насилието между Израел
Коментари Харесай

Кремъл: Русия следи войната Хамас - Израел с дълбоко безпокойство

Русия следи с " надълбоко безпокойствие " експлоадирането на насилието сред Израел и Хамас, разгласи Кремъл през днешния ден.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 91
Говорителят на президента на Русия Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През - Дмитрий Песков, съобщи, че съществува заплаха сраженията да разпалят по-мащабна война в района, и прикани двете страни да намалят ескалацията на напрежението, съобщи организация Интерфакс. 

Русия поддържа контакти с палестинската екстремистка формация Хамас, която управлява линията Газа и е избрана като " терориристична организация " от Съединени американски щати, Европейския съюз и Израел, отбелязва ДПА. Журналистически въпрос към представителя на Кремъл по отношение на бъдещето на тези контакти остана без отговор.

" Цялата обстановка в действителност извиква нашето надълбоко безпокойствие. Изключително деликатно следим какво се случва там. Засега обстановката се движи нагоре по скалата на ескалацията на напрежението ", съобщи прессекретарят на съветския президент.

Коментирайки придвижването на флота на Съединени американски щати в региона, Песков означи, че намесата на трета страна в обстановката в Израел носи огромен риск. " Много е значимо колкото се може по-скоро да се откри пътят за преход към развой на договаряния, с цел да се намали ескалацията на напрежението и да се излезе от режима на решенията с използването на мощ ", уточни Песков, представен от ТАСС. Той добави, че " Близкият изток по традиция е място на преплитане на ползи на редица страни и не всеки път тези страни са оказвали плодотворно въздействие върху обстановката в района ".

Същевременно Песков обърна внимание на филантропичната обстановка в линията Газа, която по думите му е причина за съществени опасения от страна на Москва. " На този стадий е мъчно да разберем детайлности ", сподели представителят на Кремъл, като посочи, че за съветските управляващи е значимо на първо място да се обясни ориста на съветските жители, които живеят в Газа или на други палестински територии. По думите му Газа е едно от най-гъстонаселените места в света и надлежно огромни военни дейности водят до огромен брой жертви измежду мирните жители там.

Говорителят на Кремъл означи, че Русия в никакъв случай не е заплашвала свои жители, във връзка въпроса дали живеещи в Израел руснаци, които не са съгласни с войната в Украйна, могат да се завърнат без боязън от гонене.

Песков съобщи още, че част от въоръжението, предоставено от Запада на Украйна, доближи до други точки от света.

" Очевидно е, че не всички от стотиците хиляди тонове оръжие, които груповият Запад изпраща към територията на Украйна, стигат до там, а оръжейните барони разпродават част от тях по целия свят, като сеят в разнообразни страни и райони смъртна заплаха. Това също е добре известно на всички ", съобщи Песков.

Той означи, че въпросът за президентските избори в Украйна би трябвало да бъде решен от самите украинци. " Украинският народ би трябвало да намерения какво да прави със своя режим. Това не е наша работа ", разгласи прессекретарят.

Що се отнася до президентските избори в Русия, Песков съобщи, че датата на огромната годишна конференция на президента на Русия, Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, ще стане известна навреме. Ройтерс показва, че Кремъл е убеден в произвеждането по график на президентските и парламентарните избори в страната без значение от " специфичната военна интервенция " в Украйна, отбелязва Българска телеграфна агенция.

" Изхождаме от изказването на президента Путин, което той направи в границите на последното си послание към Федералното заседание (парламента на Русия, бел. ред.), където неведнъж е приказвал за парламентарни и президентски избори в хода на специфичната военна интервенция. Президентът акцентира потребността да се съобразим с условията на демокрацията, на конституцията и надлежно да произведем тези избори ", сподели Песков, който разяснява тематиката във връзка казаното в събота от водача на съветската република Чечения, Рамзан Кадиров, който съобщи, че Русия или би трябвало да отсрочи президентските избори поради войната в Украйна, или да бъде позволен единствено един претендент - Путин, показва Ройтерс.

" Даже и на доктрина няма действителни съперници на Путин. Очевидно е, че той е абсолютният политически водач на страната, изключително в този момент - в интервала на невижданото сближение на обществеността към президента и неговите хрумвания ", съобщи Дмитрий Песков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР