Русия след налагането на санкциите срещу нея през 2014 г.

...
Русия след налагането на санкциите срещу нея през 2014 г.
Коментари Харесай

Путин изчисли: Русия загуби $50 млрд. от санкциите на Запада, ЕС - $240 млрд.

Русия след налагането на глобите против нея през 2014 година загуби 50 милиарда $, а загубата на Европейския съюз възлиза на 240 милиарда $. Това разгласи съветският президент Владимир Путин по време обичайна " Пряка линия ", в която в продължение на часове дава отговор на подбрани от милиони въпроси на поданиците на Русия.

Отговаряйки на въпроса дали анулацията на глобите ще даде нещо на съветската стопанска система, Путин изтъкнал: " Не е въпросът какво ще даде и какво няма да даде, а какво губим. Нека забележим. По експертни оценки, вследствие на всички тези ограничавания и наказания против Русия през тези години, започвайки от 2014 година, загубихме към 50 милиарда $, а Европейският съюз загуби 240 милиарда $, Съединени американски щати - 17 милиарда $, имаме дребен търговски оборот с тях, Япония - 27 милиарда $. "

Той добавил, че " глобите към момента се отразяват на работните места в тези страни, в това число страните членки на Европейския съюз - те губят нашия пазар ".

" Но и нещо получихме. А какво точно? Първо, трябваше да създадем и го направихме, започнахме да използваме мозъците си за това какво и по какъв начин би трябвало да вършим във високотехнологичните браншове на стопанската система, като имаме стратегия за заменяне на вноса на стойност 667 милиарда рубли. Това ни принуди да развиваме даже тези области, в които преди не разполагахме с пълномощия " добави Путин. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР