Русия си запазва правото на реципрочни мерки в отговор на

...
Русия си запазва правото на реципрочни мерки в отговор на
Коментари Харесай

Русия към България: Нанасяте вреда на националните си интереси

Русия си резервира правото на реципрочни ограничения в отговор на изгонването на двама съветски дипломати от България. Това се показва в публично изказване на представителя на съветското министерство на външните работи Мария Захарова, съобщи БНР.

Мария Захарова напомня, че българските управляващи подхващат подобен демарш за пети път през последната година и половина и още веднъж без да дават никакви доказателства. По думите ѝ тези дейности са били предшествани от шумна акция на прокуратурата в България по разобличаването в държавните силови структури на група лица, които сякаш работели за Русия.

Така, в сходство с добре известния сюжет, е била готова почвата за изгонването на нашите дипломати, споделя още Захарова. Тя акцентира, че следващата ескалация на антируската „ шпиономания “ в България рецидивира в навечерието на парламентарните избори на 4 април и на фона на изблика на русофобия на Запад, на първо място в Съединените щати.

„ Отново призоваваме публична София да приключи присъединяване си в „ лова на вещици “, нанасяйки щета на националните ползи на самата България. Крайно време е да се върнем към градивния двустранен дневен ред, който е доста по-естествен за руско-българските връзки “, декларира Захарова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР