Русия си върна 50 военнопленници при размяна с Украйна.Предстои те

...
Русия си върна 50 военнопленници при размяна с Украйна.Предстои те
Коментари Харесай

Русия си върна 50 военнопленници, а Зеленски каза, че Украйна ще си върне Крим


Русия си върна 50 военнопленници при замяна с Украйна.

Предстои те да бъдат превозени до Москва със профилирани самолети за лекуване. Това е следващата замяна на бойци сред Киев и Москва от началото на войната, като до момента са разменени към 1000 души.

В същото време огромна част от Украйна продължава да е без топлота, електричество и вода след продължаващите съветски въздушни удари по енергийната мрежа.

Близо 70% от семействата в Киев нямат достъп до ток, а кметът Виталий Кличко съобщи, че не изключва най-лошия сюжет, при който тежките условия може да продължат месеци наред. Почти 70% от потребителите в Харковска област и в Харков oбаче, към този момент са снабдени с електрическа енергия. В региона на Днипро електроснабдяването е възобновено на 50%.

На 23 ноември Русия нанесе масиран удар по енергийни обекти в Украйна, в следствие от който 80% от страната остана без ток и вода.

На фона на това, украинският президент Зеленски съобщи в изявление пред Financial Times, че Украйна счита да си върне всички завладени територии, в това число Крим.

" Ние сме длъжни да се върнем всички земи, тъй като считам че бойното поле е пътят, където няма дипломация. Ако не можете да си върнете всички земи, войната е просто замразена. И е въпрос на време, когато тя ще се възобнови ", споделя още Зеленски.

На въпрос на изданието дали Украйна възнамерява опит да си върне Крим, който би бил довел до ескалация на напрежението и вероятно потребление на нуклеарно оръжие от Москва, украинският водач споделя:

" Разбирам, че всички са озадачени какво ще стане с Крим. Ако някой може да ни предложи метод за деокупация на Крим не по боен път, а съм напълно " за ". Но в случай че решението не допуска деокупация и Крим остане част от Руската федерация, няма смисъл да си губим времето. Това е в действителност единствено загуба на време ", разяснява Зеленски.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР