Русия ще запечата и консервира газопроводите Северен поток 1 и

...
Русия ще запечата и консервира газопроводите Северен поток 1 и
Коментари Харесай

Ето какво ще прави Русия с взривения Северен поток

Русия ще запечата и консервира газопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 ", развалени от детонация в края на септември, заяви Ройтерс, базирайки се на свои източници, написа Труд бг.

" Газпром " към този момент съобщи, че има техническа опция за ремонт на тръбопроводите. Въпреки това, двама източници на Ройтерс, осведомени с проектите, са разкрили, че Москва не вижда особени вероятности за възстановяване на връзките със Запада в обозримо бъдеще, тъй че още веднъж да стартира транспорт на газ към Европа.

Един от източниците на организацията е декларирал, че Русия е " погребала " плана. Според други двама обаче, към момента няма проекти за ремонт на газопроводите, само че те ще бъдат непокътнати за вероятно наново отваряне в бъдеще. 

Ако втечненият природен газ от Съединените щати, който Европа отчасти размени съветското гориво, доста нарастне, може би европейските страни ще бъдат подготвени да възобновят покупките на огромни количества от Русия. В процеса на консервацията ще бъдат запечатани и херметизирани краищата на раздраните при детонациите тръби. На тях ще бъде нанесено особено покритие, с цел да се предотврати по-нататъшна разяждане от морската вода.

Русия прикани Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да спомага за осъществяване на без значение следствие на детонациите. " За Русия гърмежите на газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 " са акт на интернационален тероризъм, съобщи в края на февруари, на съвещание на Съвета за сигурност, непрекъснатият представител на Руската федерация Василий Небензя.

" Както мнозина от вас си спомнят, още тогава (през септември предходната година) по принцип беше ясно кой може да стои зад този акт на интернационален тероризъм. За нас случилото се е тъкмо това ", посочи Небензя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР