Русия ще вземе предвид засиленото присъствие на НАТО в Норвегия

...
Русия ще вземе предвид засиленото присъствие на НАТО в Норвегия
Коментари Харесай

Русия взима предвид засиленото присъствие на НАТО в Норвегия във военното си планиране

Русия ще вземе поради засиленото наличие на НАТО в Норвегия в своето военно обмисляне . Това разгласи съветският външен министър Сергей Лавров по време на среща с външния министър на Норвегия.

" Наблюдаваме със угриженост наличието и укрепването на НАТО на норвежка територия, качествено и количествено . Това се отнася и за модернизацията на летищата за потребностите на северноатлантическия алианс, това се отнася за модернизацията на пристанищните терминали за приемане на американски нуклеарни подводници ", акцентира Лавров, представен от съветските медии.
 Русия се вижда цел на увеличаващите се военни разноски на Норвегия
Русия се вижда цел на увеличаващите се военни разноски на Норвегия

Норвегия развивала военната си инфраструктура

" Вече няколкостотин американски военнослужещи са тук , а британците, доколкото знам, възнамеряват също да дойдат тук. Естествено, ние би трябвало да вземем това поради във военното си обмисляне, тъй че тези закани да не се осъществят ", добави съветският първи посланик.

Лавров добави, че Русия правела " абсолютния най-малко на това, което би трябвало, с цел да се усеща сигурна ".

Изявлението на Лавров идва на фона на последните стъпки, подхванати от Норвегия за увеличение на военните разноски, с цел да реализира задачата на НАТО за разноски в размер на 2% от Брутният вътрешен продукт. По-рано този месец обаче Осло реши, че няма да се причисли към мрежата за противоракетна защита на НАТО. Евентуалното присъединяване на Норвегия в ракетния щит будеше безпокойствие у Москва.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР