Русия ще военните действия в Украйна въпреки мащабната западна помощ

...
Русия ще военните действия в Украйна въпреки мащабната западна помощ
Коментари Харесай

Валери Герасимов: Русия ще продължи специалната операция независимо от огромната помощ на Запада за Украйна

Русия ще военните дейности в Украйна макар огромната западна помощ за Киев, съобщи началникът на съветския общоприет щаб Валерий Герасимов в четвъртък на брифинг за задгранични военни аташета, оповестява ТАСС. Генералът приказва за стабилизирането на обстановката на линията на прикосновение, резултатите от офанзивите против украинската инфраструктура и дейностите на съветската авиация, както и какъв брой оръжия и техника са трансферирани в Киев от западните страни.

Въоръжените сили на Русия " ще продължат плануваното осъществяване на специфичната военна интервенция за осъществяване на всички задания, сложени от Върховния главнокомандващ “, безапелационен е генералът.

Според него битката е яростна, а Киев употребява терористични способи на битка, а също по този начин прибягва до тактиката на нуклеарен тероризъм, обстрелвайки Запорожката атомна електроцентрала.

По думите му, сега обстановката на линията на прикосновение, която се простира на 815 км, се е нормализирала. Руската войска е съсредоточила главните си старания върху завладяването на цялата територия на Донецка област.

Според данните, показани от Герасимов, руснаците са поразили повече от 1300 сериозни обекта с далекобойни прецизни ракети. Това е разрешило доста да се понижи капацитета на въоръжените сили на Украйна и да се наруши системата им за ръководство, да се сковава работата на военно-промишления комплекс и да попречва военния превоз.

Началникът на съветския общоприет щаб съобщи, че хиперзвуковата система " Кинжал ", която за първи път беше употребена в бойни условия, е посочила " висока успеваемост и неуязвимост във връзка с системите за противовъздушна защита, ситуирани в Украйна ".

Руската оперативно-тактическа и армейска авиация прави към 150 полета дневно и към този момент е унищожила над 11 000 единици украинско въоръжение и техника. Благодарение на дейното потребление на дронове са изумени над 600 обекта.

Според Герасимов, Съединени американски щати и съдружниците усилват размера на военната помощ за Украйна, " с цел да създадат спора нескончаем ". Чуждестранната финансова помощ за Киев към този момент възлиза на съвсем 100 милиарда $.

От началото на съветската военна намеса Западът е трансферирал на украинската страна над 350 танка и към 1000 бойни бронирани машини, до 700 артилерийски системи и 100 реактивни системи за залпов огън, както и повече от 5300 ПЗРК и 130 000 противотанкови оръжия, означи той. Освен това западните страни са доставили на Украйна 4 самолета и повече от 30 хеликоптера, както и най-малко 5000 дрона.

Герасимов твърди, че Западът в действителност е разрушил световната система за надзор на въоръженията. Единственият останал от нея инструмент – Договорът за ограниченията за по-нататъшно редуциране и ограничение на стратегическите настъпателни оръжия – заради рестриктивните мерки, наложени по време на пандемията, не работи " както беше планувано “.

По думите му, Съединените щати гледат на НАТО като на инструмент за отбрана на своите ползи в ущърб на сигурността на европейските страни. Действията на алианса усилват напрежението и понижават равнището на сигурност по линията на контакт с Русия, като в същото време организацията се стреми да разшири въздействието си отвън евроатлантическия район.

Герасимов показва още, че Вашингтон и съдружниците ускоряват борбата с Русия в Арктика. Според него те оспорват правата на Москва върху Северния морски път и това е " едно от главните провокации за сигурността в района “.

Освен това началникът на съветския Генщаб упреква Западът, че оказва отрицателно въздействие върху обстановката в Централна Азия и се стреми да ускори въздействието си в Закавказието, в това число " като показва мислена подготвеност за разрешаване на казуса с Нагорни Карабах “.

По думите му, в Азиатско-тихоокеанския район Съединени американски щати се пробват да разбият съществуващата система на съдействие и да дестабилизират обстановката с " провокативни ограничения против Китай в поддръжка на независимостта на Тайван “. Той показва, че Русия и Китай естествено реагират на агресивното струпване на американски качества със взаимни патрули и учения.

Москва няма да последва образеца на Вашингтон за основаване на нови съюзи и разграничителни линии в Азиатско-тихоокеанския район, твърди генералът.

Русия продължава " планувани действия за подсилване на отбранителната дарба ". През миналата година войските са получили повече от 3100 единици бронирани, ракетно-артилерийски и други оръжия, авиацията е била снабдена с " съвременни авиационни системи и осъвременени щурмови хеликоптери “.

През идната година съветските военни ще проведат взаимните с Беларус маневри " Запад-2023 “ и " Щит на Съюза-2023 “. Предвижда се да бъдат поканени контингенти от страни сътрудници.

Приоритет на Министерството на защитата на Русия остава развиването на партньорските и съюзнически връзки със страните от Оперативно-наблюдателно дело, военния съставен елемент на Организацията на контракта за групова защита и взаимоотношението с военните ведомства на страните от Шанхайската организация за съдействие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР