Русия ще възобнови едно от офанзивните си направления в Донбас

...
Русия ще възобнови едно от офанзивните си направления в Донбас
Коментари Харесай

Русия продължава офанзивата в Донбас, цели обръжаване на украинските сили

Русия ще възобнови едно от офанзивните си посоки в Донбас за да обкръжи украинските сили в Луганска област. За усилени бомбардировки в размирния район оповестяват и от украинска, и от сепаратистка страна.

Според английските военни Русия е възобновила офанзивата на юг от към този момент превзетия град Изиум за да обкръжи останалите украински сили в Северодонецк и Лисичанск. Управителят на Луганска област Серхий Хайдай разгласи, че евакуации на цивилни и от двата града са невъзможни поради съветски артилерийски обстрел.

В региона на Полтава на съветски обстрел още веднъж е подложена рафинерията Кременчук - най-голямото украинско оборудване за обработка на нефт. За офанзивите потвърдиха и от съветското военно министерство. Неговият формален представител Игор Конашенков още заяви за изумени 8 украински взвода, които са били въоръжени с американски гаубици и ракети ГРАД. Според съветската страна, тези елементи са били ситуирани в сепаратистката част от Донецка област.

В самия Донецк управляващите на непризнатата " национална република " оповестяват, че жилищни региони са били обстрелвани от украинските сили, като има починали и ранени жители. За обстрел над града с военни дронове удостовери и Ройтерс.

А украинският президент Володимир Зеленски посети различен град, потърпевш от обстрел против цивилни цели - черноморския Николаев, осведоми БНР. Там през вчерашния ден ракетна офанзива, приписвана на съветските сили, порази жилищни здания и централата на регионалната администрация.
След завръщането си от поредна аудиенция в Киев, английският министър председател Борис Джонсън съобщи, че западната поддръжка е от изключителна значимост, с цел да не докара изтощението на украинските сили до проточване на войната.

Същевременно украинският народен представител Давид Арахамия, който беше началник на групата договарящи с Русия през март, разгласи, че Украйна може да огледа към обновяване на договарянията единствено след подсилване на фронтовите позиции и контраатака на основни места в края на август.

Снимката е илюстративна
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР