Русия ще върне на Турция един милиард долара за предплатен

...
Русия ще върне на Турция един милиард долара за предплатен
Коментари Харесай

Русия ще върне на Турция 1 млрд долара

Русия ще върне на Турция един милиард $ за предплатен газ след съглашение за промяна в цената за 2015 и 2016 година сред Анкара и Москва.
Новината заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган на избирателен протест на неговата ръководеща Партия на справедливостта и развиването (ПСР) в град Ерзурум в Източна Турция.
Ердоган съобщи, че през 2015 година Турция е поискала от Русия да утвърди промяна на цената на съветския газ, само че защото Москва е отказала, Анкара е инициирала интернационалния арбитраж.
" След дълги диалози беше реализирано съглашение за промяна на цената от 10,25% за предплатения през 2015 година и 2016 година газ. Разликата в платената сума за двете години, което е един милиард $, ще бъде върната на Турция ", сподели Ердоган.
На извършения протест той прикани турските жители да обменят своите спестявания от долари и евро в турски лири, с което биха подкрепили националната валута, чиято стойност от началото на годината е намаляла с 20 на 100 по отношение на американския $, съобщи БГНЕС.
" Братя мои, вие, които имате долари и евро под възглавниците си, отидете в банките и ги заменете за лири ", прикани Ердоган в речта си на митинга. Предсрочните президентски и парламентарни избори ще се проведат на 24 юни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР