Русия ще върне Крим, каза първият президент на Украйна Леонид

Русия ще върне Крим, каза първият президент на Украйна Леонид ...

Първият украински президент: Русия ще ни върне Крим. Москва: Леонид Кучма разказва вицове.


Русия ще върне Крим, каза първият президент на Украйна Леонид Кучма, написа газета.ру.

Политикът, който бе начело на бившата съветска република от обявяването на нейната независимост от Москва през 1991 г. до оставката си три години по-късно, даде интервю пред издание в Киев. "Федералният руски бюджет налива огромни средства в отнетия от нас през март 2014 г. черноморски полуостров. Парите обаче отиват в бездънна яма и не дават резултат", каза той. "Освен това санкциите на Европейския съюз, САЩ и други страни, наложени на Русия, ще принудят Москва да се откаже от Крим. Аз не мога да гадая кога ще стане това, но рано или късно Русия ще ни върне завзетата земя", посочи още първият държавен глава на Украйна.

"Думите на господин Кравчук мога да ги определя или като небивалици, или като виц", коментира изявата на бившия украински президент председателят на руската федерална комисия за връзки с медиите Алексей Пушков.

От ръководството на т.нар. Кримска република, обявена за част от Руската федерация, също отговориха на изявата на бившия украински лидер. "Леонид Кравчук бълнува и от подобни изказвания ме напушва смях", каза заместник-председателят на парламентарната комисия по етнически въпроси Юрий Гемпел.

Източник: novini.bg