Русия ще строи лунна база. Не изключва взаимодействие със САЩ

...
Русия ще строи лунна база. Не изключва взаимодействие със САЩ
Коментари Харесай

Русия ще строи лунна база. Не изключва взаимодействие със САЩ или страните от БРИКС

Русия ще строи лунна база. Не изключва взаимоотношение със Съединени американски щати или страните от БРИКС
Русия изготвя план за строителство на научна станция и не изключва взаимоотношението със Съединените американски щати или страните от БРИКС, оповестиха в понеделник от Руската галактическа организация.

"Роскосмос" преглежда план за строителството на научна станция на повърхността на Луната. Възможно е това да бъде напълно съветска самодейност, само че също по този начин е допустимо да бъде и в границите на интернационална кооперация, чийто образ ще бъде избран след договаряния с евентуалните сътрудници и според от ресурсите на корпорацията", считат от съветската галактическа организация.

Според представители на "Роскосмос" в програмата могат да вземат присъединяване Съединени американски щати и страните от БРИКС, където, с изключение на Русия членуват още Бразилия, Индия, Китай и ЮАР.

Темата ще бъде разисквана от ръководителите на "Роскосмос" и НАСА Дмитрий Рогозин и Джим Брайдънстайн, които ще се срещнат на 10 октомври.

Още през 2016 година от "Роскосмос" оповестиха, че създават план за строителство на лунна база с потенциал 12 души. През септември 2017 година НАСА и Руската галактическа организация разпространиха взаимно изказване, в което описаха общите си проектите по основаване на интернационална галактическа станция в орбита към Луната. Проектът е прочут под името Deep Space Gateway.

През септември 2018 година в медиите се появиха известия, че съветската страна се отхвърля от самодейността, само че от "Роскосмос" опровергаха тези изказвания. Според представителя на държавната Руската галактическа организация договарянията с НАСА не престават. Рогозин обаче акцентира, че не би желал да взе участие в чисто американски план, защото Руската федерация "не може да си разреши да играе второстепенна роля в непознати проекти". /ТАСС и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР