Русия ще спре доставките на газ за Финландия в събота

...
Русия ще спре доставките на газ за Финландия в събота
Коментари Харесай

Русия спира доставките на газ за Финландия още утре

Русия ще спре доставките на газ за Финландия в събота заран, настояват медийни източници в скандинавската страна. Според разнообразни информации подаването ще бъде прекратено на следващия ден в 6:00 ч. локално време. Такова е упованието и на националната газова компания Gasum.

Финландската страна има подложен краен период до през днешния ден (20 май) да стартира да извършва новото условие на " Газпром " разплащанията към този момент да се правят в рубли. По тази причина преди два дни Хелзинки разгласи, че ще заведе иск против съветския монополист в трибунал, който да прегледа изискванията по контракта.

" Gasum не приема условията на " Газпром " да премине към заплащане в рубли и няма да прави такива, нито пък ще се съобрази с препоръчаното съглашение за заплащане. Освен това двете компании имат основни разминавания и по други искове по повод контракта, които ще бъдат прегледани от самостоятелен арбитраж ", заяви държавната финландска компания.

 

ТРАНЗИТ

Същевременно украинската " Нафтогаз " разгласи, че към момента не е получила дължимата сума от " Газпром " за пренос на газа към Европа за идващия месец.

От Киев също намекнаха, че съзират в това началото на правосъден спор с съветската компания, който евентуално също ще би трябвало да бъде позволен в трибунал.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР