Русия ще се опита да превземе една трета от територията

...
Русия ще се опита да превземе една трета от територията
Коментари Харесай

Моравецки: Русия е готова за тази война, но не съм уверен, че и Западът е

" Русия ще се опита да превземе една трета от територията на Украйна, с цел да ускори позицията си в договарянията. " Това мнение изрази министър председателят на Полша, Матеуш Моравецки, пред " Си Ен Ен ".

Той уточни, че Западът би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да предложи бързо помощ на Украйна.

" Виждам, че съветските войски се прегрупират. Мисля, че доста скоро те ще се опитат да обкръжат украинските сили, изключително в региона на Донбас. След като завладяват една трета от територията на Украйна, те ще желаят да договарят от доста мощна позиция ", предизвести Моравецки.

По негови думи Москва се опасява от дълготрайни наказания.

Полският министър председател настоя съдружниците на Украйна би трябвало да продължат да постановат " пагубен набор от наказания " и напомни, че страната му поддържа изземането на съветските активи и прави всичко допустимо да се приключи закупуването на съветски нефт и газ.

Според Моравецки обаче, западните общества могат бързо да се уморят от войната в Украйна.

" Русия е подготвена за тази война идващите няколко месеца. Но аз не съм убеден, че Западът, Съединени американски щати, Европейски Съюз и НАТО също са подготвени ", означи той.

Полският министър председател акцентира, че до момента в който " украинците се бият като лъвове ", Западът би трябвало незабавно да усили доставките на оръжия за страната. Той се обърна с пряк апел към Съединените щати.

" Моля, действайте бързо, тъй като те (Украйна - бел. ред.) се борят за нашите полезности, нашите универсални полезности ", посочи Моравецки, цитира news.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР