Русия ще санкционира германска медия, акредитирана в Русия, в отговор

...
Русия ще санкционира германска медия, акредитирана в Русия, в отговор
Коментари Харесай

Русия ще санкционира германска медия, в отговор на забраната на RT в Германия

Русия ще глоби немска медия, акредитирана в Русия, в отговор на решението на Берлин да забрани немскоезичната версия на съветския тв канал RT (бившата " Раша тудей " ). Това заяви през вчерашния ден министерството на външните работи в Москва, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Германският медиен регулатор и комисията по лицензиране и контрол на медиите оповестиха по-рано денем, че RT DE (името на немската версия) би трябвало да има лиценз по немското законодателство и не може да го заменя с различен.

" Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) симптоматично мълчи по отношение на решението на Федерална Република Германия да забрани излъчването на RT DE. Г-жа Рибейро (представителят на ОССЕ по свободата на медиите е Тереза Рибейро - бел. ред.) не видя " нищо " неправилно, което би могло да съставлява интерес за представител на ОССЕ по Свободата на медиите. Тогава във връзка с съветските ответни ограничения, който ще бъдат оповестени през днешния ден, ще бъде двойно непростимо за госпожа Рибейро да се изкаже. Първо, те са реципрочни. Второ, откакто сте премълчали един път - кой ще ви повярва? ", попита говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

През декември " ЮТюб " отстрани канала на RT DE поради нарушавания на стандартите, а медийният регулатор за Берлин и провинция Бранденбург постанови, че малкия екран не може да предава в Германия по лицензионни аргументи. Това докара до снемането на нейния сигнал от " Ютелсат ", само че RT DE продължи да популяризира тон и картина посредством уеб страницата си.

Руската медия, която имаше период до края на 2021 година да уреди въпроса с лиценза, твърди, че нейният сръбски лиценз й дава право да излъчва в Германия според европейската спогодба за трансгранична телевизия.

В изказването на съветското външно министерство не се показва коя немска медия, записана в Русия, ще бъде глобена.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР