Русия ще разширява използването на националната си валута в международната

...
Русия ще разширява използването на националната си валута в международната
Коментари Харесай

Песков: Русия ще иска плащания в рубли не само за газа, но и за други износни стоки

Русия ще уголемява потреблението на националната си валута в интернационалната търговия. Това съобщи в телевизионно изявление представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той посочи, че схемата с продажбата на природния газ за рубли ще се ползва в бъдеше при износа и на други артикули.

В изявление за седмичното обзорно предаване на държавната телевизия “Москва, Кремъл, Путин ” Песков изясни, че европейските консуматори на съветски природен газ в действителност ще продължат да заплащат в долари и евро. Сумите ще постъпват по сметки в съветската “Газпромбанк ”, която на собствен ред ще ги конвертира в рубли.

„ За европейските компании де факто нищо няма да се промени. Де юре това ще бъде към този момент друга система “, уточни Пеков и добави:

„ Засега това е първообраз на системата, само че не се колебая, че в бъдеще тя ще се популяризира върху нови групи артикули и ще заема все по-голямо място в нашите външнотърговски връзки “. 

Според представителя на Кремъл от ден на ден страни ще минават към разплащания в национални валути поради ерозията на доверието към $ и еврото като международни аварийни валути. 

Според Песков в съвременния свят не е допустимо Русия да бъде изцяло изолирана. 

„ Светът е доста по-голям от Европа. Русия също е по-голяма от Европа. Рано или късно ще ни се наложи да възвръщаме разговора. Независимо от това дали някой оттатък океана желае или не желае “. 

Песков съобщи, че персонална среща сред президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски е “хипотетично допустима ”, само че преди този момент преговорните делегации на двете страни би трябвало да приготвят не лист с хрумвания, а съответен писмен документ.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР