Русия ще разположи военна полиция и осем наблюдателни поста в

...
Русия ще разположи военна полиция и осем наблюдателни поста в
Коментари Харесай

Русия разполага военни по границата между Сирия и Израел

Русия ще разположи военна полиция и осем наблюдателни поста в граничната зона сред Сирия и Израел на Голанските възвишения, съобщи Ройтерс, базирайки се на началника на основното оперативно ръководство на съветския Генерален щаб Сергей Рудской.

Рудской съобщи през днешния ден, че интервенцията на съветските военновъздушни сили в Сирия е основала условия за обновяване на активността на миротворческите сили на Организация на обединените нации в граничната зона сред Сирия и Израел на Голанските възвишения в сходство с резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от 1974 година, чиято работа там бе прекъсната през 2012 година, съобщи ТАСС.

Той заяви още, че охраняваните от съветската военна полиция миротворци на Организация на обединените нации са направили първото си от шест години наблюдаване на Голанските възвишения, предава Българска телеграфна агенция.

Целта на съветските военни служители на реда ще бъде попречване на възможни провокации против миротворческите сили на Организация на обединените нации, акцентира Рудской и посочи, че след стабилизирането на обстановката наблюдателните постове ще бъдат предадени на сирийската войска.

По думите на Рудской съветската интервенция в Сирия е довела и до цялостното възобновяване на контрола върху сирийско-йорданската граница.

В отговор на това йорданският министър на външните работи Айман Сафади сподели на взаимна конференция с френския си сътрудник Жан-Ив Льо Дриан, че Йордания ще отвори границата си със Сирия, когато настъпи подобаващият миг и бъдат налице нужните политически условия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР