Русия ще проведе нови тестови стрелби с най-модерната си хиперзвукова

...
Русия ще проведе нови тестови стрелби с най-модерната си хиперзвукова
Коментари Харесай

Русия тества ракетата-убиец на самолетоносачи „Циркон“

Русия ще организира нови тестови стрелби с най-модерната си хиперзвукова ракета „ Циркон “, смятана за палач на самолетоносачи и други огромни кораби, през септември, като това ще бъде осъществено от борда на фрегатата „ Адмирал Горшков “, пише вестник „ Известия “, представена от Агенция Фокус. Руското издание се позовава позовава на два източника от военно-промишления комплекс на Русия. 

„ Ново изстрелване на ракетата от „ Горшков “ се възнамерява за септември “, казва един от източниците. Другият удостоверява новината и даже прибавя, че се преглежда опцията за залпова пукотевица на „ две ракети по едно и също време по две цели “.

По-рано през юни, Министерството на защитата заяви, че по време на тестванията на „ Циркон “ са доказани неговите неповторими характерности във връзка с далекобойността и точността. Скоростта на ракетата също е била необикновено висока. Изстрелванията са осъществени по проект от фрегатата „ Адмирал Горшков “. 

В същия ден съветският президент Владимир Путин разгласи, че военноморските сили на Русия ще бъдат оборудвани с хиперзвукови оръжия.„ Цирконите “ ще бъдат употребявани за въоръжаване на многофункционални атомни подводници, фрегати и ядрено-ракетния крайцер „ Адмирал Нахимов “. Беше маркирано, че той ще бъде един от първите кораби, които ще получат тези ракети. Освен това тази година флотът ще бъде заздравен с 40 кораба.

Скоростта на хиперзвуковата ракета „ Циркон “ е девет пъти  по-голяма от скоростта на звука. Обхватът на полета му е повече от хиляда километра.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР