Русия ще продължи изпълнението на специалната военна операция в Украйна

...
Русия ще продължи изпълнението на специалната военна операция в Украйна
Коментари Харесай

Шойгу: Русия ще продължи специалната военна операция през 2023 г.

Русия ще продължи осъществяването на " специфичната военна интервенция " в Украйна през 2023 година, до момента в който не извърши всичките си задания. Това сподели през днешния ден министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу на заключителното годишно съвещание на висшите ръководители на съветската защита с присъединяване на президента Владимир Путин, съобщи ТАСС.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8650
" Приоритетните задания за 2023 година са да продължи осъществяването на специфичната военна интервенция до цялостното осъществяване на дилемите ", сподели съветският боен министър.

По думите му съветските войскови елементи и сили ще продължат и задачите си " по запазване на мира и стабилността в Нагорни Карабах и Сирия ".

Шойгу предложи въоръжените сили на Русия да бъдат подсилени до 1,5 милиона военнослужещи от сегашните 1,15 милиона, съобщи Ройтерс. Това се постанова, с цел да се подсигурява решаването на проблеми, свързани с съветската военна сигурност, сподели Шойгу на Путин в излъченото по малкия екран събитие.

Според него 695 000 от военнослужещите би трябвало да бъдат професионални бойци на контракт вместо наборници, отслужващи наложителна военна работа.

Руският президент Владимир Путин даде обещание да поддържа проекта за увеличение числеността на въоръжените сили с повече от 30 %, отбелязвайки, че Москва би трябвало да си вземе урок и да в профил проблемите, с които се е сблъскала в Украйна.

През лятото Путин подписа декрет да бъдат увеличени съветските войски със 137 000 души от 1 януари 2023 година, с цел да доближи числеността им до 1,15 милиона, като активизира и повече от 300 000 резервисти в противоречива мобилизационна акция в поддръжка на съветската инвазия в Украйна.

Съединените щати и западни военни анализатори настояват, че десетки хиляди военнослужещи от Русия са починали през десетте месеца, откогато Москва нахлу в Украйна. На 21 септември, последния път когато бяха обявени публично такива данни, Шойгу сподели, че там са починали 5937 съветски военнослужещи.

Шойгу предложи също да бъде увеличена възрастовата граница за наложителна военна работа в Русия, като тя обхване съветски жители на възраст от 21 до 30 години. При в този момент настоящата система, руснаците на възраст от 18 до 27 години могат да получат повиквателни за наложителна военна работа, макар че Шойгу и Путин неведнъж са казвали, че наборници не се изпращат да водят война в Украйна.

Путин, говорейки в края на съвещанието, сподели, че е склонен с предложенията на Шойгу.

Шойгу сподели още, че съветските сили интензивно унищожават военния капацитет на Украйна и упрекна Запада, че се пробва да " протака " спора в Украйна.

Обръщайки се към президента Владимир Путин и висшите ръководители на съветската защита на заключителното годишно съвещание, Шойгу сподели също, че неотдавнашната мобилизационна акция е нараснала бойния капацитет на Русия.

Руският министър на защитата сподели, че повече от 25 страни са отделили 97 милиарда $ за доставки на оръжия за Киев, като част от тези въоръжения се намират в ръцете на терористи и се популяризират в целия свят.

Шойгу сподели още, че във военноморския флот на Русия са почнали постоянни доставки на хиперзвуковите крилати ракети с морско базиране " Циркон ". Руският министър на защитата сподели също, че в състава на военноморския флот на страната е била включена и атомната подводница " Генералисимус Суворов " от плана " Борей-А ", въоръжена с балистични ракети " Булава ". Шойгу заяви, че през 2023 година Русия би трябвало да одобри в състава на авиационните стратегически нуклеарни сили и три ракетоносеца Ту-160М.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР