Русия ще продължи да развива военния си потенциал и бойната

...
Русия ще продължи да развива военния си потенциал и бойната
Коментари Харесай

Владимир Путин: Русия ще продължи да подобрява ядрените си сили


Русия ще продължи да развива военния си капацитет и бойната подготвеност на нуклеарните си сили, съобщи съветският президент по време на среща с висшия съветски офицерски състав, представен от Агенция Франс Прес.

" Въоръжените сили и бойният капацитет на нашите въоръжени сили се усилват непрекъснато и всеки ден ", сподели той.

Според съветския държавен главасъщо по този начин ще " усъвършенства бойната подготвеност на нуклеарна триада ".

Руският водач разгласи и новата хиперзвукова крилата ракета " Циркон ", която съветските войски ще могат да употребяват от януари.

" В началото на януари фрегатата " Адмирал Горшков " ще бъде оборудвана с новата хиперзвукова ракета " Циркон ", която няма аналог в света ", съобщи Путин.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че съветските военнослужещи в Украйна се борят там с " обединените сили на Запада ".

Той добави, че Москва възнамерява да употребява два окупирани украински пристанищни града на Азовско море.

" Пристанищата в Бердянск и Мариупол действат изцяло. Планираме да разположим там бази за поддържащи плавателни съдове, аварийно-спасителни служби и кораборемонтни подразделения на военноморските сили ", добави Шойгу.

Според него би трябвало да се усили броят на военнослужещите в съветската войска до 1,5 милиона бойци, както и да се усили възрастовата граница за военна работа.

Путин дефинира спора в Украйна като " обща покруса ".

" Това, което се случва, е, несъмнено, покруса - наша обща покруса. Но то не е резултат от нашата политика. То е резултат от политиката на трети страни ", сподели той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР