Русия ще продължи да развива своята ядрена триада от балистични

...
Русия ще продължи да развива своята ядрена триада от балистични
Коментари Харесай

Русия ще продължи да разработва ядрени оръжия

Русия ще продължи да развива своята нуклеарна триада от балистични ракети, подводници и стратегически бомбардировачи. Те са главната гаранция за нейния суверенитет, съобщи министърът на защитата Сергей Шойгу, представен от Reuters.

„ Ще продължим да развиваме нуклеарната триада и да поддържаме нейната бойна подготвеност, защото нуклеарният щит е бил и остава главният поръчител за суверенитета и териториалната целокупност на нашата страна “, акцентира съветският военачалник. И добави: „ Ще повишим и бойните качества на въздушно-космическите сили, както във връзка с работата на изтребителите и бомбардировачите в региони, където работят модерни системи за противовъздушна защита, по този начин и във връзка с усъвършенстването на безпилотните летателни апарати ”.

Междувременно Кремъл назначи генерал-полковник Александър Лапин за шеф на щаба на сухопътните сили на страната, заяви държавната осведомителна организация ТАСС, макар гневните рецензии за представянето му в Украйна.

Лапин, някогашен пълководец на съветския централен боен окръг, беше атакуван предишния октомври от ястребово настроените съдружници на президента Владимир Путин, откакто армията бе изтласкана от град Лиман в Източна Украйна, който е основен логистичен център.

Назначаването му следва други огромни промени в съветското военно управление в хода на 11-месечната война, в която силите на Москва превзеха огромни региони от Южна и Източна Украйна, само че претърпяха серия от мъчителни провали и отстъпления.

На 8 октомври Русия назначи военачалник от военновъздушните сили Сергей Суровикин за общоприет пълководец на своите сили в Украйна, малко след докладваното уволняване на командирите на Източния и Западния военни окръзи, напомни Reuters.

През август държавната осведомителна организация РИА заяви, че командирът на Черноморския флот е бил уволнен след поредност от унижения, в това число потъването на неговия флагман и загубата на осем военни самолета при нахлуване против съветска база в Крим.

След като Русия загуби Лиман през октомври, Лапин си навлече гневните рецензии на чеченския водач Рамзан Кадиров и Евгений Пригожин, създател на частната военна група „ Вагнер ”, която се бори в Украйна дружно с постоянната съветска войска.

Кадиров тогава прикани Лапин да бъде лишен от медалите си и да бъде изпратен на фронта с револвер, с цел да измие срама си с кръв.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР