Русия ще прекрати продажбите на държавни ценни книжа през останалата

...
Русия ще прекрати продажбите на държавни ценни книжа през останалата
Коментари Харесай

Русия ще прекрати емитирането на държавни облигации до края на 2022 г.

Русия ще приключи продажбите на държавни скъпи бумаги през останалата част от годината и ще предприеме правосъдни дейности, в случай че глобите я слагат в обстановка, при която тя не успее да извърши неизпълненията си по дълга. Това съобщи пред в. „ Известия “ съветският финансов министър Антон Силуанов, съобщи Блумбърг.

Коментарът му идва няколко дни, откакто рейтинговата организация S&P Global Ratingsонижи оценката на Русия за заплащанията в задгранични валути до „ селективен дефолт “.

Заплахата от дефолт тегне над Русия от седмици, откакто западните страни постановиха редица наказания на страната поради нахлуването й в Украйна “.

Правителството в Москва споделя, че разполага с нужните средства. с цел да покрие отговорностите си по дълга, и упреква глобите за компликациите си при осъществяване на заплащания по облигации. Силуанов сподели, че Съединени американски щати и други западни се пробват да тласнат Русия към банкрут.

„ Разбира се, че ще търсим правата си в съда, защото сме подхванали всички нужни стъпки, с цел да подсигуряваме, че вложителите ще получат своите заплащания “, разяснява той пред в. „ Известия “. „ Няма да е елементарен развой, ще би трябвало доста интензивно да потвърждаваме нашата тези, макар всички компликации “, добави финансовият министър.

По думите му в този момент Русия няма потребност да взема земи на пазарите.

„ Не планираме да излизаме нито на вътрешния, нито на външните пазари. Няма смисъл, тъй като цената на подобен заем би била астрономическа. Що се отнася до излизане на непознати пазари в бъдеще, дано забележим по какъв начин ще се развие обстановката. Мисля, че това надали ще бъде допустимо в близкото бъдеще. Ако вземем заем, то ще бъде най-вече от локални вложители ", изясни Силуанов.

Ръководителят на отдела за закрепен приход в Bank of Singapore Тод Шуберт съобщи пред Блумбърг, че при започване на спора в Украйна фискалната позиция на Русия е била удобна с помощта на ниската задлъжнялост и забележителните валутни запаси.

Освен това страната разчита на голям приток на средства от износа на петрола и газ, като единствено Европейският съюз заплаща по 1 милиарда евро дневно за съветска сила.

„ Това дава на държавното управление еластичност да се въздържа от присъединяване на пазарите на обществен дълг в обозримо бъдеще “, разяснява Шуберт.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР