Русия ще представи документи, показващи, по думите й, истинската същност

...
Русия ще представи документи, показващи, по думите й, истинската същност
Коментари Харесай

Русия ще представи документи, показващи истинските събития в Буча

Русия ще показа документи, показващи, по думите й, същинската същина на събитията в украинския град Буча.

Това уточни министърът на външните работи на Руската Федерация Сергей Лавров, представен от Агенция Франс Прес. БГНЕС напомня, че Москва бе упрекната поради всеобщите убийства на цивилни там.

„ Днес посредством нашия непрекъснат представител в Организация на обединените нации ще организираме конференция, на която ще бъдат показани съответни документи за същинската същина на събитията “, съобщи ръководителят на съветската дипломация.

Руското външно министерство заяви, че конференцията ще се организира в 22.30 ч. българско време в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Кремъл към този момент изрично отхвърли всички обвинявания, свързани с откриването на огромен брой трупове на цивилни жители в Буча, покрай украинската столица Киев, след изтеглянето на съветските сили.

Лавров назова изображенията на умрелите " подправени ", и ги назова част от акция на агитация и дезинформация.

По-рано през днешния ден представителят на съветското външно министерство Мария Захарова разяснява апела на президента на Съединени американски щати Джо Байдън съветският президент Владимир Путин да бъде изправен пред Междуналодния арбитражен съд в Хага за осъществяването на военни закононарушения, съобщи в. „ Правда ".

Захарова предложи на Вашингтон Трибуналът първо да се занимае със случилото се в Югославия, Ирак, Косово и Япония.

„ Нека стартират първо следствията на бомбардировките над Югославия и окупацията на Ирак. Все още можете да намерите основателите на „ продукциите в Сребреница ". И, несъмнено, търговията с органи в Косово под прикритието на американски чиновници ", написа Захарова в канала си в Telegram.

ТЕМА преди 45 минути 354 преди 58 минути 451 преди 2 часа 821
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР