Русия ще предприеме компенсационни военни мерки в случай на материално

...
Русия ще предприеме компенсационни военни мерки в случай на материално
Коментари Харесай

Русия заплаши с военни мерки в случай на реализация на заплахите на НАТО по ДРСМО

Русия ще предприеме компенсационни военни ограничения при положение на материално олицетворение на заканите на НАТО по отношение на Договора за ракети със междинен и дребен обхват (ДРСМО). Това заяви заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков пред публицисти, предава TACC.
„ Опитите да се изобрази това, което се случва като военно-политически отговор на дейностите на Русия, са присъщи за пропагандни дейности с огромен детайл на умишлена дезинформация на международното общество. Когато тези закани стартират да се материализират в материални стъпки, евентуално ще би трябвало да предприемем обезщетителни военни ограничения ", разясни Рябков.
„ През последните години страните от Алианса за възприели идеология на двоен метод към връзките с Русия: въздържане, съчетано с разговор по въпроси, в които страните от НАТО имат интерес да поддържат такъв… Без да заявяваме това с сходни термини, ние ще последваме сходна линия. Ще сдържаме нападателните планове на НАТО, ще маневрираме, доста изборно ще подходим към тематиките за разговор с Алианса, които членовете на тази организация предизвикват ", акцентира съветският посланик, съобщи организация Фокус.
Съгласно думите на Рябков, ползата на Алианса към разискване на проблемите към Украйна в границите на Съвета Русия-НАТО, напълно не значи, че Москва ще бъде подготвена да направи това. Рябков сподели също, че Русия учи желанията на НАТО по отношение на ДРСМО и е подготвена за всички благоприятни условия за развиване.
„ Ще проучим какво ще създадат държавите-членки на НАТО по тази тематика [за ограниченията в Русия във връзка със обстановката по ДРСМО] през идващите месеци. Ние сме подготвени за всевъзможни благоприятни условия, отговорност за вероятно затруднение на военно-политическата обстановка в евроатлантическия район, несъмнено, лежи на Съединени американски щати и техните съдружници. Те бяха тези, които следваха съзнателна линия, с цел да нарушат ДРСМО “, увери съветският заместник-министър на външните работи.
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи на 25 юни, че страните от Алианса могат да се спогодят за поредност от ограничения по отношение на излизането на Русия от ДРСМО. В допълнение, той означи, че Руската федерация има още пет седмици, с цел да „ ликвидира своите ракети, които нарушават наредбите на контракта ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР