Русия ще позволи на т.нар. неприятелски страни да плащат задълженията

...
Русия ще позволи на т.нар. неприятелски страни да плащат задълженията
Коментари Харесай

Путин позволи на неприятелските държави да плащат в чужда валута

Русия ще разреши на така наречен " вражески " страни да заплащат отговорностите си за доставките на природен газ в задгранична валута, а не в рубли, каквото беше досегашното условие на Москва. Това плануват измененията, направени от съветския президент Владимир Путин в предходния му декрет.
Новият декрет, подписан на 30 декември и оповестен на уеб страницата на съветското държавно управление, споделя, че съветските снабдители на природен газ могат да правят разплащания с купувачи от вражески страни в задграничната валута, посочена в контракта. Указът на Путин от 1 април задължаваше определяните от Москва като вражески страни да заплащат за съветските газови доставки в рубли. Предложената тогава скица предвиждаше потребителите да превеждат долари и евро по сметки в съветската " Газпромбанк ", която да ги конвертира в рубли на московската борса.
В новия декрет категорично е посочено, че погасяването на отговорностите в непозната валута не е съображение за обновяване на газовите доставки, в случай че преди този момент задграничният покупател не е спазил указа от първи април и е отказал да заплаща за газа в рубли.
В края на април Полша първа отхвърли едностранно наложената от Русия скица. Впоследствие към нея се причислиха България, Финландия, Нидерландия и Дания. Руската страна приключи доставките за изброените страни, само че в договорите с тях попада по този начин наречената уговорка " ползваш или плащаш ". С други думи, купувачите би трябвало да платят на " Газпром " контрактуваните количества газ, без значение от това дали са ги употребявали.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР