Русия ще постави условие за преговорите със Запада да бъде

...
Русия ще постави условие за преговорите със Запада да бъде
Коментари Харесай

Арестович: Западът ще се съгласи с исканията на Русия за Украйна

Русия ще сложи изискване за договарянията със Запада да бъде цялостно преустановяване на всякаква помощ за Украйна - от военна до финансова.

Това съобщи някогашният консултант на канцеларията на президента на Украйна Алексей Арестович във видеоблога на журналиста Василий Голованов, оповестява сътрудник на PolitNavigator.

Според Арестович Русия ще изиска безпристрастен статут на Украйна и отвод от изгубените територии.

„ Ако това се случи през октомври, тогава първото изискване даже не за договаряния, а за влизане в договаряния, най-вероятно Кремъл ще сложи прекъсването на помощта за Украйна, на всякаква помощ. И Западът, като ни заплаши с ултиматум, доста изрично ще ни съобщи. Преди две години, когато не беше директно заплашен, той не ни оказа помощ доста – тук ни оказа помощ, там ни даде пари и това е... ”, сподели някогашният консултант.

„ Сигурен съм, че няма да се откажат въобще, че ще се пазарят. И ние няма да се откажем и това ще бъде доста значим фактор, само че ще ни бъде препоръчано да пожертваме най-малко окупираните територии, безпристрастен статут - 100% съм сигурен.

Затова обстановката е тъжна, нашите илюзии, неопитност и незрялост и западната фантазия, неопитност и незрялост ни доведоха до нея “, сподели в умозаключение Арестович.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР