Русия ще помага на африканските държави да повишат бойния си

...
Русия ще помага на африканските държави да повишат бойния си
Коментари Харесай

Лавров: Русия ще помага на африканските държави да повишат бойния си капацитет

„ Русия ще оказва помощ на африканските страни да покачат бойния си потенциал “.


Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров на конференция с нигерийския външен министър Юсуф Туггар, съобщи Анадолската организация.

" Русия внася и при всички случаи ще продължи да внася градивен принос в напъните на африканците и на международната общественост като цяло за стабилизиране на обстановката в района на Сахара и Сахел, ще оказва помощ на страните от района за повишение на тяхната боеспособност, на бойния капацитет на националните им въоръжени сили, на силите за сигурност, на правоохранителните органи за отбиване на заканите, които не престават да съществуват ", сподели Лавров.

Руският топ посланик означи, че по време на договарянията страните са " подчертали значимостта на противодействието на терористичните и джихадистките групировки, настоящи в района, на противозаконната търговия с оръжие, хора и опиати ".

" Всички тези феномени за жалост към момента се срещат в доста елементи на Африка и ние приветстваме доста забележителния принос и ангажимент на Нигерия за продължение и реализиране на резултати в битката с тези закани ", сподели той.

Сред рецесиите, които не престават да съществуват на африканския континент, съветският външен министър включи и различията, зародили в връзките сред Икономическата общественост на западноафриканските страни (ECOWAS) и новите управляващи в Мали, Нигер и Буркина Фасо.

" Ние с ECOWAS развиваме другарски връзки от дълго време; интересуваме се от това страните от района да запазят общия си, взаимен метод в битката против общите за всички закани. Всичко това изисква сливане на напъните, а не разцепление. Изразихме вяра, че и от двете страни - от страна на новите управляващи в Мали, Нигер, Буркина Фасо и от страна на управлението на ECOWAS, което в този момент се оглавява от Нигерия - ще бъдат подхванати стъпки един към различен и проблемите, които неизбежно пораждат, ще бъдат решени посредством разговор, като се откри баланс на ползите. Ние, от своя страна, изразихме готовността си да улесним тези процеси и подчертахме мнението си, че запазването на интеграционния капацитет на ECOWAS е доста, доста значимо ", съобщи Лавров.

Освен това ръководителят на външнополитическото ведомство съобщи, че Русия и Нигерия имат намерение да засилят съдействието в енергийния бранш и селското стопанство.

Руският външен министър обърна внимание и на обстоятелството, че Русия вижда интереса на Нигерия към взаимно военно-техническо съдействие./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР