Русия ще покани талибаните на международните преговори за Афганистан, насрочени

...
Русия ще покани талибаните на международните преговори за Афганистан, насрочени
Коментари Харесай

Русия кани талибаните на международни преговори в Москва

Русия ще предложения талибаните на интернационалните договаряния за Афганистан, планувани за 20 октомври в Москва, съобщи в четвъртък пратеникът на Кремъл в Афганистан Замир Кабулов, съобщи Агенция Франс Прес.

В отговор на въпрос на съветски публицисти дали представители на твърдолинейната формация ще бъдат поканени на договарянията, в които вземат участие Китай, Индия, Иран и Пакистан, Кабулов отговори позитивно.
 
Russia to invite Taliban to international talks in Moscow October 20: agencies
— AFP News Agency (@AFP)

Преговорите ще последват срещата на върха на Г-20 за Афганистан на 12 октомври, която ще се стреми да помогне на страната да избегне филантропична злополука след завладяването на страната от талибаните.

Кабулов беше запитан и дали Русия ще достави помощ на Афганистан, където филантропичната рецесия се задълбочава, както предизвести в сряда почитан чиновник на Организация на обединените нации.

Русия ще го направи, само че детайлностите към момента се прецизират, сподели Кабулов.

" Това се прецизира ", сподели той пред публицисти, като посочи, че се събира " товар ".

Москва предприе стъпки за определяне на контакти с талибаните, само че към момента не е признала групировката, която е неразрешена като терористична организация в Русия.

В понеделник Кабулов съобщи, че Москва не " изключва " преразглеждане на режима на наказания на Организация на обединените нации против талибаните. " Но на този стадий считаме, че не е оправдано да се бърза ", сподели той.

Русия предизвести за членове на екстремистки групи, които употребяват политическите разтърсвания в Афганистан, с цел да преминат в прилежащите страни като бежанци.

Афганистан има обща граница с Таджикистан, където Русия поддържа основна военна база.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР