Русия ще подкрепи Мароко за домакин на световното първенство по

...
Русия ще подкрепи Мароко за домакин на световното първенство по
Коментари Харесай

Русия ще подкрепи Мароко за домакин на световното през 2026 г.

Русия ще поддържа Мароко за хазаин на международното състезание по футбол през 2026 година Африканската страна ще се конкурира за правото да провежда най-големия футболен конгрес с обединената кандидатура на Съединени американски щати, Канада и Мексико.

" Мароко има обилни преимущества, които могат да й разрешат да провокира Съединени американски щати, Мексико и Канада. Като се имат поради околните връзки сред нашите две страни, ние ще гласуваме за Мароко ", съобщи членът на Руския футболен съюз Пьотр Бъркалов пред " Мароко уърлд нюс ".

Само два дни по-рано съветският дипломат в Мароко Валери Воробьов също изрази поддръжка за африканската страна. По думите му това е " най-хубавата алтернатива за хазаин на шампионата през 2026 година ".

Воробьов посочи, че Мароко има огромно преимущество от логистична позиция поради близостта с Европа, Средния Изток и страните от Африка, което съгласно него е " ужасно за почитателите ". Руският дипломат в Мароко се изрече и много сериозно за кандидатурата на Съединени американски щати, Канада и Мексико.

" Обективно видяно трите страни са слаби във футбола. Всички сме наясно с американския, канадския и мексиканския футбол. Това не е същински футбол ", съобщи Воробьов на конференция в посолството в Рабат.

В началото обединената американска кандидатура изглеждаше с едни гърди напред. В последните седмици обаче Мароко стартира да се обрисува като любимец за спечелването на семейството.

Освен от Русия африканската страна ще получи поддръжка от Франция, Сърбия, Люксембург, Катар и немалка част от страните от своя континент. Изборите ще се състоят на 13 юни в Москва, а право на глас ще имат 211 федерации.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (24)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР