Русия ще подкрепи кандидатурата на представителката на България Кристалина Георгиева

...
Русия ще подкрепи кандидатурата на представителката на България Кристалина Георгиева
Коментари Харесай

След Германия и Русия подкрепи Кристалина Георгиева за шеф на МВФ


Русия ще поддържа кандидатурата на представителката на България Кристалина Георгиева за длъжността ръководещ шеф на Международния валутен фонд. За това оповестява ТАСС, като цитира известие на уеб страницата на съветското министерство на финансите, предава БНР.

В него се показва, че за първи път в 75-годишната история на фонда може да го оглави представител на страна, стопанската система на която спада към " формиращите се пазари ".

„ Госпожа Георгиева е ослепителен посланик, всестранно квалифициран икономист и високопрофесионален финансист. В обстановка на възходящ протекционизъм в световната стопанска система, нейният опит за решение на проблеми пред развиването ще бъде доста потребен “, се споделя още в известието на министерството на финансите на Русия.

ТАСС показва, че вероятността за триумф на кандидатурата ѝ е огромна, защото Европейският съюз, който я номинира, има квота от 44 % от гласовете в Международния валутен фонд. А на българката ще са задоволителни и 50 % плюс един глас.

Оптимизъм в този дух изрази през днешния ден и говорителка на немското министерство на финансите. Както предава Ройтерс, Берлин не чака възрастта на Кристалина Георгиева да ѝ попречи да заеме управителния пост. Въпреки че съгласно разпоредбите на Международния валутен фонд ръководещият шеф не би трябвало да е навършил 65 години.

В петък държавните управления на Европейския съюз избраха Георгиева за претендент на блока за началник на МВФ. Тогава множеството държави-членки от Европейски Съюз поддържаха госпожа Георгиева, макар че нейната кандидатура ще наложи смяна в разпоредбите на МВФ, които изискват ръководещият шеф на фонда да бъде по-млад от 65 години, когато бъде назначен на този значим пост.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР