Русия ще подкрепи кандидатурата на Кристалина Георгиева за ръководител на

...
Русия ще подкрепи кандидатурата на Кристалина Георгиева за ръководител на
Коментари Харесай

Русия ще подкрепи кандидатурата на Кристалина Георгиева за шеф на МВФ

Русия ще поддържа кандидатурата на Кристалина Георгиева за началник на Международния валутен фонд, разгласи на уеб страницата си съветското министерство на финансите.

На 2 август Европейски Съюз реши да номинира Георгиева за началник на МВФ. За първи път в 75-годишната история на фонда е допустимо той да бъде управляван от представител на страна, чиято стопанска система се дефинира като " нововъзникващ пазар ", разясниха от съветското финансово ведомство.

В Москва са на мнение, че " вероятността за победа на Георгиева е огромна - страните от Европейски Съюз имат 44 % от гласовете в МВФ, а за приемане на над 50% от гласовете на кандидатката от България е нужна спомагателна поддръжка от единствено няколко страни ".

" Кандидатурата на Георгиева е верен избор. Г-жа Георгиева е ослепителен посланик, всестранно квалифициран икономист, просветен високопрофесионален финансист. В обстановка на усилване на протекционизма в световната стопанска система нейният опит при решаването на дилемите, свързани с развиването, ще бъде нужен повече от всеки път " - разясняват още от руското министерство на финансите.

Ето защо  " Русия се отнася позитивно към издигането на кандидатурата на Кристалина Георгиева и ще бъде подготвена да я поддържа в хода на идното гласоподаване ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР