Русия ще подкрепи кандидатурата на българската представителка Кристалина Георгиева за

...
Русия ще подкрепи кандидатурата на българската представителка Кристалина Георгиева за
Коментари Харесай

Русия също иска Кристалина Георгиева начело на МВФ

Русия ще поддържа кандидатурата на българската представителка Кристалина Георгиева за началник на Международния валутен фонд (МВФ), се споделя в известие на уеб страницата на съветското министерството на финансите, представено от ТАСС.

" Русия се отнася позитивно към издигането на кандидатурата на Кристалина Георгиева и ще бъде подготвена да я поддържа в хода на идното гласоподаване ", гласи известието.

На 2 август Европейски Съюз реши да номинира Георгиева за началник на МВФ. За първи път в 75-годишната история на фонда е допустимо той да бъде управляван от представител на страна, чиято стопанска система се дефинира като " нововъзникващ пазар ", отбелязва финансовото ведомство.

Вероятността от победа на Георгиева е огромна, защото страните от Европейски Съюз имат 44 % от гласовете в МВФ. За приемане на над 50 на 100 за кандидатката от България е нужна спомагателна поддръжка от единствено няколко страни, отбелязва ТАСС.

" Кандидатурата на Георгиева е верен избор. Г-жа Георгиева е ослепителен посланик, всестранно квалифициран икономист, просветен високопрофесионален финансист. В обстановка на усилване на протекционизма в световната стопанска система нейният опит при решаването на дилемите, свързани с развиването, ще бъде нужен повече от всеки път ", се споделя в известието на съветското министерство
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР