Русия ще плати висока цена, ако използва сила срещу Украйна,

...
Русия ще плати висока цена, ако използва сила срещу Украйна,
Коментари Харесай

Путин предупреди НАТО, че са близо до „червените линии“, Москва готова с отговор „още сега“

Русия ще заплати висока цена, в случай че употребява мощ против Украйна, предизвестиха от Алианса
Остри думи и взаимни предизвестия размениха Русия и НАТО във вторник.

„ Ако на територията на Украйна се появят нападателни ракетни уреди, времето за полет до Москва ще бъде 7-10 минути. В случай на разполагане на хиперзвуково оръжие - пет минути. Само си представете… Какво ще вършим при подобен сюжет? Тогава ще би трябвало да създадем нещо реципрочно против тези, които ни заплашват по този метод. И можем да създадем това още в този момент “.

Това предизвести съветският президент Владимир Путин по време на капиталов конгрес в Москва. Той акцентира, че разполагането на сходни военни уреди наоколо до съветската граница ще се преглежда като прекосяване на „ алените линии “ и „ натискане на спусъка “ против Русия.

Путин предизвестява, че Русия напълно скоро сполучливо е тествала нова хиперзвукова ракета с морско базиране, която ще бъде въведена в употреба при започване на новата година и взима дистанцията до Украйна за 5 минути при скорост девет пъти по-висока от скоростта на звука. Въпреки съвсем директната опасност, съветският президент изрича вяра, че „ ще надделее здравият разсъдък “.

Русия отхвърли опасенията, че готви нахлуване против украинската територия – напредването на войските към границата имало чисто защитителен темперамент.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг от своя страна заплаши Москва с „ висока цена, в случай че още веднъж употребява мощ против независимостта на нацията на Украйна “. Той позволи стопански, финансови и политически наказания против Москва. Той приказва пред публицисти на влизане за срещата на външните министри от НАТО в Рига, Латвия.

„ Имаме разнообразни благоприятни условия и през годините, в отговор на предходна приложимост на военна мощ от страна на Русия против Украйна, показахме, че можем да поддържаме тежки стопански и финансови наказания, политически наказания. А също по този начин фактът, че увеличихме наличието си тук, в района, както в Черноморския район, по този начин и в Балтийския район, във въздуха, по суша или по море, е директна реакция на съветското военно навлизане в Украйна и противозаконното анексиране на Крим “, сподели той.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР