Русия ще откаже да приема плащания за доставки на природен

...
Русия ще откаже да приема плащания за доставки на природен
Коментари Харесай

Путин нареди всички неприятелски страни да плащат за газ само в рубли |

Русия ще откаже да приема заплащания за доставки на природен газ в компрометирани валути, в това число долари и евро, и ще премине към разплащания в рубли. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на среща с държавното управление в сряда, представен от ТАСС. 

" Взех решение в най-кратки периоди да приложа комплекс от ограничения за преводите на заплащанията, да стартираме с нашия природен газ, доставян на по този начин наречените неприятелски страни, в съветски рубли ", уточни той. Тоест, изясни Путин, се възнамерява да се откажем от всички компрометирани валути при такива заплащания.

" Искам да подчертая, че Русия сигурно ще продължи да доставя природен газ в сходство с размерите и цените, избрани в подписаните по-рано контракти ", сподели той.

Държавният глава акцентира, че бъдещите промени в газовите контракти с неприятелските страни ще обиден единствено валутата на заплащане - тя ще бъде изменена на съветската рубла. " Искам от държавното управление да даде съответна инструкция на " Газпром " да направи промени в съществуващите контракти. В същото време на всички задгранични консуматори би трябвало да се даде опция да създадат нужните транзакции ", подреди Путин на министрите си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР