Русия ще откаже да приема плащане за доставки на природен

...
Русия ще откаже да приема плащане за доставки на природен
Коментари Харесай

Путин нареди да се доставя газ в неприятелски страни само срещу рубли

Русия ще откаже да приема заплащане за доставки на природен газ в " компрометирани " валути, в това число долари и евро, и ще премине към разплащания в рубли, съобщи съветският президент Владимир Путин, представен от ТАСС.

На заседание с държавното управление Путин уточни, че Русия ще продължи да доставя газ в други страни в сходство с размерите и цените, планувани в подписаните по-рано контракти.

Всички задгранични консуматори би трябвало да имат опция да заплащат за съветския газ в рубли, означи президентът. Той акцентира, че бъдещи промени по газовите контракти с " вражески " страни ще се отнасят единствено до платежената валута - тя ще бъде изменена в рубли.

Със замразяването на съветските запаси Западът разгласи дефолт пред Руската федерация и постави линия на надеждността на своите валути, посочи Путин.

Президентът подреди на държавното управление да изпрати съответна инструкция до " Газпром " за внасяне на промени по съществуващите контракти.

Доставките на нефт и газ от Русия в чужбина се извършват в цялостен размер според подписаните контракти, само че има компликации, съобщи пред публицисти вицепремиерът Александър Новак. Отрасълът се сблъсква с компликации от финансов и логистичен темперамент, призна той. Освен това Европейският съюз вкара ембарго против две съветски държавни компании, а Съединени американски щати и Англия не разрешиха вноса на нефт от русия, напомни вицепремиерът, като увери, че тече преструктуриране на логистичните вериги.

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР