Русия ще отговори огледално на всякакви действия на германските власти

...
Русия ще отговори огледално на всякакви действия на германските власти
Коментари Харесай

Захарова: Русия ще отразява всякакви действия на германските власти срещу руските медии

Русия ще отговори огледално на всевъзможни дейности на немските управляващи във връзка с съветски медии, работещи в Германия. Това съобщи формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в изявление за RT, оповестено във вторник, предава

" Ако немските управляващи поемат по пътя на ескалация на обстановката, те ще видят огледален отговор - ескалация на обстановката. Но в случай че немските управляващи поемат по пътя на понижаване на напрежението, търсейки някои взаимно допустими решения, те още веднъж ще видят огледален отговор. Ще отговорим по същия метод ", сподели Мария Захарова.

В същото време дипломатът акцентира, че Москва ще направи всичко, с цел да се върне към естествен, оправдателен разговор.

На 3 февруари съветското външно министерство заяви, че Москва, на първия стадий от използването на ответни ограничения във връзка със възбраната за лъчение на RT DE в Германия, закрива бюрото на Deutsche Welle в Русия. Наред с другите ответни ограничения се възнамерява „ анулация на акредитацията на всички чиновници на съветското бюро на Deutsche Welle, започване на развой по сформиране на лист с представители на държавни и публични структури на Федерална република Германия “, участващи в ограничението на излъчването на RT DE и по различен метод оказване на напън върху съветския медиен оператор “, на които ще бъде неразрешено влизането на територията на РФ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР