Русия ще обмисли внимателно възможността за удължаване на действието на

...
Русия ще обмисли внимателно възможността за удължаване на действието на
Коментари Харесай

Русия ще обсъди удължаване на сделката с ОПЕК за ограничаване на петролните добиви

Русия ще обмисли деликатно опцията за удължение на действието на съглашението във формата "ОПЕК + " за ограничение на добивите на нефт, съобщи първият вицепремиер на Русия Антон Силуанов, представен от Ройтерс.

Москва ще вземе по-специално поради позитивния резултат от договорката върху цените на петрола, само че за сметка на загубите на пазарен дял по отношение на американските петролни компании, уточни той.

"Има доста причини в интерес на удължаването, както и срещу такова удължение ", съобщи Силуанов в коридорите на конференция в Казахстан.

"Разбира се, че имаме потребност от ценова непоклатимост и предвидимост, това е добре. Но ние виждаме, че всички тези покупко-продажби с ОПЕК водят до това, американските ни сътрудници усилят добива на шистов нефт и заграбват нови пазари ", добави съветският първи вицепремиер.

Според него съветското министерство на енергетиката и държавното управление ще дефинират позицията си по отношение на удължение действието на сегашния пакт във формата "ОПЕК + " след претегляне на тези плюсове и минуси и в сходство с дълголетието на актуалните пазарни трендове. ОПЕК, Русия и други производители се договориха да понижат производството си с 1,2 млн. барела дневно от януари в границите на шест месеца, с цел да подкрепят увеличението на цените на петрола посредством понижаване на наличните международни складови ресурси.

Алиансът "ОПЕК + " се чака да се срещне във Виена по време на съвещанието на ОПЕК, планувано за 25-и и 26-и юни, с цел да се разиска възможното удължение на настоящото съглашение. Срещата обаче може да бъде отсрочена за 3-ти и 4-ти юли, оповестиха седмица по-рано два източника от ОПЕК. Междувременно петролните фючърси се намира под напън от продажба, поевтинявайки в сряда с над 1% предвид на оставащите в действие терзания, че комерсиалната война САЩ-Китай може да аргументи закъснение на световната стопанска система и понижаване на търсенето на нефт. Напрежението на международните фондови и дългови пазари също способства за неналичието на инвеститорски риск-апетит на петролните тържища.

Фючърсите на петрола брент с доставка през юли се намаляват с 1,36% към 69,15 $ за барел, до момента в който аналогичните фючърси на американския лек недопечен нефт поевтиняват с 1,42% към 58,25 $ за барел. Въпреки днешното намаляване петролните фючърси към момента се търгуват над техните двумесечни дъна, достигнати на 23-ти май, на равнища надлежно към 67,15 и към 57,20 $ за барел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР