Русия ще направи всичко възможно, за да остане най-големият производител

...
Русия ще направи всичко възможно, за да остане най-големият производител
Коментари Харесай

Путин: Русия иска да остане най-големият производител на пшеница в света

Русия ще направи всичко допустимо, с цел да остане най-големият производител на пшеница в света, разгласи съветският президент Владимир Путин, представен от Българска телеграфна агенция.

Той за следващ път отхвърли обвиняванията, че Москва блокира износа на земеделска продукция от Украйна.

Руският президент също така още веднъж упрекна Запада, че носи отговорност за повишението на цените и продоволствените проблеми в световен проект.



Департаментът по селско стопанство на Съединени американски щати чака през тази година Русия да създаде 80 милиона тона пшеница или с 6,4% повече от предходната и то при леко понижаване на засетите площи.

Очакванията на Путин са много по-оптимистични. На 12 май той увеличи прогнозата, обявявайки, че Русия ще добие рекордните 87 милиона тона пшеница, подобрявайки предходното историческо достижение от 85,9 милиона тона, реализирано през 2020 година



Важно е да се означи, че упованията на Путин включват и добивите от Крим.

Украйна от своя страна регистрира анексирания от Русия през 2014 година полуостров, както и сепаратистките области Луганск и Донецк, като част от своята суверенна територия.

В внезапен контрастност на оптимизма на Путин Департаментът по селско стопанство на Съединени американски щати чакат спад на добивите на пшеница в страната, нападната от съветската войска, с 35%, до 21,5 милиона тона.



Същевременно Киев упреква съветската войска, че краде или целеустремено унищожава украинското зърно, а също и че блокира достъпа на зърнопроизводителите в Украйна до Херсон и пристанищата в Азовско море.

Междувременно през днешния ден стана ясно, че Гърция желае да даде кораби, с цел да помогне за износа на зърно от оставащите украински черноморски пристанища.

Това заяви през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на срещата на върха в Мадрид.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР