Русия ще направи опит да отвори нов фронт срещу Украйна

...
Русия ще направи опит да отвори нов фронт срещу Украйна
Коментари Харесай

Кремъл взе решение да нападне още една държава

Русия ще направи опит да отвори нов фронт против Украйна от Молдова, съобщи The Times, цитирайки украински военни източници. Успешно завладяване на страната ще разреши на съветския агресор да нападна Одеса от още един фронт и по този метод ще откъсне Украйна от Черно море.

Има доста знаци, сочещи, че в скоро време може да има офанзива против Молдова, която има единствено 3250 бойци в армията си. „ Смятаме, че Кремъл към този момент е взел решението да нападна Молдова. Съдбата на Молдова е доста решаваща. Ако руснаците поемат надзор, ние във военно отношение ще бъдем по-лесна цел и опасността за Украйна ще бъде екзистенциална “, сподели източникът.

Напрежението към този момент се усеща в Приднестровието след поредност от мистериозни детонации, за които бяха упрекнати „ терористи “. Приднестровието граничи с Югозападна Украйна и е под контрола на проруски сепаратисти. Самоотцепилият се регион не е приет интернационално. Западните анализатори считат, че задачата на Кремъл е да сътвори сухопътен мост от Русия по крайбрежието на Украйна до Приднестровието, отрязвайки Украйна от Черно море. Русия може да стигне даже по-далеч, пробвайки се да превземе цяла Молдова, която не е член на НАТО. Молдова, една от най-бедните страни в Европа, се бори с огромния приток на бежанци и икономическите последствия от пълномащабната война, която съветската войска стартира против Украйна на 24 февруари.

Според украинското разузнаване съветската войска възнамерява десантна интервенция в Тираспол, административен център на Приднестровието. Смята се, че 1500 съветски бойци към този момент са там. За съветските войски обаче има един огромен риск – с цел да бъдат трансферирани от Крим до Приднестровието, те би трябвало да преминат през украинското въздушно пространство. Очаква се руснаците да основат предлог за намеса в Молдова, което да съвпадне с честванията на 9 май и военния церемониал по случай Деня на успеха, и за който ще бъдат упрекнати украинците. На 7 април молдовското държавно управление забрани проявлението на съветски военни знаци, ход, тълкуван в Москва като знак, че Молдова стреми да противодейства на съветското въздействие в страната. В Москва към този момент се приказва, че в Молдова има „ подтисничество против рускоговорящото население “. Такава неистина беше употребена, с цел да се оправдае и войната против Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР