Русия ще изпълни в ускорени темпове договора за доставка на

...
Русия ще изпълни в ускорени темпове договора за доставка на
Коментари Харесай

Турция моли Русия да ускори доставките на С-400, Москва изпълнява

Русия ще извърши в ускорени темпове контракта за доставка на ЗРК С-400 на Турция по молба на Анкара. Това заяви помощникът на съветския президент по военно-техническия бранш Владимир Кожин.

„ Договорът е подписан, той се извършва. Турската страна показва непрекъснато предпочитание осъществяването му да бъде ускорено, по тази причина сме намерили оптималния вид, съгласихме се да ускорим реализирането на контракта “, сподели Кожин в изявление за „ Россия 24 “.

„ Началото на осъществяването ще стартира при започване на 2020 година “, посочи помощникът на съветския държавен глава.

По-рано шефът на „ Ростех “ Сергей Чемезов заяви, че Турция ще купи четири дивизии С-400, цената на контракта е 2,5 милиарда $. Първите доставки ще почнал през март 2020 година.

През ноември 2017 година турските медии, базирайки се на турския министър на защитата Нуретин Джаникли, оповестиха, че Русия ще достави на Турция първия ЗРК С-400 още през 2019 година.

Чемезов също разгласи, че Русия ще отпусне заем на Турция за закупуването на системите. Той покрие повече от половината от цената на контракта. „ Остана единствено да се одобрят финалните документи “, добави той.

По-рано сенаторът демократ Джек Рийд заплаши с последици за съдействието в областта на защитата сред Съединени американски щати и Турция, в случай че Анкара закупи съветските ЗРК С-400. „ Продажбата на Турция на С-400 евентуално слага под опасност целия набор на съдействието в областта на защитата сред САШ и Турция “, сподели Рийд на слушания в сената.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР