Русия ще има втора ваксина срещу коронавирус, готова за употреба

...
Русия ще има втора ваксина срещу коронавирус, готова за употреба
Коментари Харесай

Русия пуска втора ваксина срещу COVID-19 през септември |

Русия ще има втора ваксина против ковид, подготвена за приложимост през идващия месец. Това разгласи президентът Владимир Путин, цитиран от РИА Новости.

По думите му ваксината се създава от Института " Вектор " в Новосибирск, който има четвъртото и най-високо равнище на биологична сигурност.

Путин изрази вяра, че втората вълна от коронавирусната пандемия няма да удари международната общественост и че е минал пикът на болестта в Русия.

Според него над 25% от хората в осем региона на страната имат имунитет против вируса, само че по-нататъшната зоркост на съветските жители остава основна за преодоляване на епидемията.

Руският водач разяснява и положението на щерка си, за която по-рано разгласи, че е била имунизирана с препарата " Спутник V " - първата ваксина против ковид в света. Той заяви, че тя се усеща добре и има направени антитела.

" Първият ден след имунизирането тя имаше температура 38,4 градуса, а на идващия малко над 37. След слагането на втората ваксина, след 21 дни, имаше леко повишение на температурата, само че в този момент всичко е обикновено ", разяснява Путин и посочи, че щерка му не се е съветвала с него при взимане на решението да се имунизира.

" Тя е възрастен човек, просто заяви, че е взела такова решение. Ваксинира се като доброволец. Заради специалността си тя поддържа връзка с доста хора и искаше да се усеща предпазена ", добави президентът.

По-рано вицепремиерът Татяна Голикова разкри, че до момента 27 страни по света са заинтригувани да закупят първата съветска ваксина, която, съгласно нейните разработчици, обезпечава имунитет най-малко две години.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР