Русия ще евакуира служителите на посолството от Украйна в много

...
Русия ще евакуира служителите на посолството от Украйна в много
Коментари Харесай

Русия в най-скоро време ще евакуира служителите на посолството си от Украйна

Русия ще изтегля чиновниците на посолството от Украйна в доста близко бъдеще, оповестиха от външното министерство.

Както се отбелязва в известието на ведомството, съветските дипломати неведнъж са ставали цели на експанзия, а постройката на дипломатическата задача в Киев нееднократно е била атакувана, както и генералните консулства в Одеса, Лвов и Харков.

Министерството на външните работи акцентира, че обратно на отговорностите си по Виенските конвенции за дипломатическите и консулските връзки, украинските управляващи не са реагирали по никакъв метод на закани за физическо принуждение, получавани от чиновниците на съветските задгранични представителства.

„ При сегашните условия нашият първи приоритет е да се грижим за съветските дипломати и чиновници на посолството и генералните консулства “, се споделя в изказването.

През последните дни обстановката в Донбас ескалира – Киев концентрира по-голямата част от армията на линията на прикосновение и постоянно обстрелва опълченците, в това число с потребление на неразрешени оръжия. Поради опасността от навлизане на Украйна в самопровъзгласилите се републики, дами, деца и възрастни хора започнаха да се изтеглят в съветските райони. Обявена е обща готовност.

Ден преди този момент президентът Владимир Путин подписа укази за признание на независимостта на ДНР и ЛНР, а също по този начин инструктира да се подсигурява поддържането на мира в републиките. Както акцентират в съветското външно министерство, това решение е взето въз основа на наредбите на Устава на Организация на обединените нации и прибавя, че страната признава републиките в границите, в които управлението на републиките упражнява своите пълномощия.

Конфликтът в Източна Украйна продължава осем години, като през това време, по данни на Организация на обединените нации, повече от 13 000 души са станали негови жертви, а към 44 000 са ранени. Напрежението в Донбас се подклажда от Съединени американски щати и други страни от НАТО, които вкарват оръжие в Украйна и изпращат там военни инструктори. Москва неведнъж призоваваше за прекъсване на доставките на оръжие, защото това може да предизвика Киев към военни случки.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР