Русия ще достави скоро 27 тона хуманитарна помощ на цивилните

...
Русия ще достави скоро 27 тона хуманитарна помощ на цивилните
Коментари Харесай

Русия ще достави 27 тона хуманитарна помощ за цивилните в ивицата Газа

Русия ще достави скоро 27 тона филантропична помощ на цивилните в линията Газа от територията на Египет, съобщи през днешния ден съветското министерство на справяне с изключителните обстановки, представено от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Специален аероплан (...) излетя от летището в Раменское, покрай Москва, за летището на Ел Ариш в Египет. Руската филантропична помощ ще бъде предадена на представители на египетския Червен полумесец, с цел да бъде доставена в линията Газа ", се споделя в изказване на съветския заместник-министър по изключителните обстановки Иля Денисов, в което обаче не се прецизира по кое време е изхвърчал самолетът.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и египетският президент Абдел Фатах ас Сиси обявиха през вчерашния ден, че ще бъде обезпечено доставянето на филантропична помощ за линията Газа, която съгласно Световната здравна организация е застрашена от филантропична злополука.

Байдън, който посети през вчерашния ден Тел Авив, сподели, че се е споразумял с Абдел Фатах ас Сиси да бъде позволено на до 20 камиона да преминат през контролно-пропускателния пункт " Рафах ", който се намира на границата на Египет с линията Газа и който е единственият, който не се управлява от Израел.

Хуманитарната помощ обаче надали ще дойде в линията Газа по-рано от на следващия ден, тъй като пътната инфраструктура, която ще бъде употребена за доставките, е развалена от израелски бомбардировки и се ремонтира, отбелязва Агенция Франс Прес.

Самата Русия не е правила изказвания по отношение на това по кое време тъкмо чака изпратената от нея филантропична помощ да доближи до цивилните в линията Газа.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР