Русия ще бъде готова да използва ядрено оръжие, ако такова

...
Русия ще бъде готова да използва ядрено оръжие, ако такова
Коментари Харесай

Путин разкри условията, при които Русия би изполвала ядрено оръжие

Русия ще бъде подготвена да употребява нуклеарно оръжие, в случай че такова или друго оръжие за всеобщо поразяване бъде употребявано против нея или нейните съдружници, а също при положение на неядрена експанзия против Руската федерация, която би заплашвала съществуването на страната и опцията за нанасяне на ответен нуклеарен удар. Това се споделя в подписан през днешния ден от президента Владимир Путин декрет за основите на държавната политика в региона на нуклеарното въздържане, качен на формалния съветски портал за правна информация и представен от ТАСС.

Като условия за допустимо потребление на нуклеарно оръжие от Русия в документа се показва постъпването на достоверна информация за старт на балистични ракети, атакуващи територията на Русия и (или) нейните съдружници, а също по този начин потреблението от съперника против територията на страната и нейните съдружници на нуклеарно или друго оръжие за всеобщо поразяване, осведоми Българска телеграфна агенция.

Освен това, Руската федерация ще бъде подготвена да употребява нуклеарно оръжие, ако съперникът влияе върху нейни сериозно значими държавни и военни обекти, чието извеждане от строя ще докара до срив на ответните дейности на нуклеарните сили, и при положение на експанзия с потребление на нормално оръжие, която би заплашила самото битие на съветската страна.

В документа се споделя още, че при нужда президентът може да осведоми военно-политическото управление на други страни и интернационалните организации за готовността да се употребява нуклеарно оръжие, за признато решение за потребление, а също за обстоятелството за потребление на нуклеарно оръжие.

Сред главните военни рискове, които могат да прераснат във военни закани за Руската федерация, и за неутрализирането на които е належащо нуклеарно въздържане, в документа се показва и " основаването и разполагането в космоса на средства за противоракетна защита и на ударни системи ".

Като такива съществени военни рискове, които могат да прераснат във военни закани за Руската федерация, и за неутрализирането на които е належащо нуклеарно въздържане, в документа се показва и разполагането от страни, разглеждащи Русия като евентуален съперник, на системи и средства за противоракетна защита, крилати и балистични ракети със междинен и дребен обхват, на свръхпрецизно неядрено и хиперзвуково оръжие, на ударни безпилотни летателни апарати, на оръжия с насочвана сила ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР