Русия сега е само на часове от драматичен момент във

...
Русия сега е само на часове от драматичен момент във
Коментари Харесай

Блумбърг: Русия е пред дефолт

Русия в този момент е единствено на часове от трагичен миг във финансовата борба, която Съединени американски щати и други водиха против Кремъл поради войната в Украйна, заяви в неделя " Блумбърг ".

Гратисният интервал за към 100 милиона $ пропуснати заплащания по облигации, блокирани заради глобите, завършва в неделя вечер.

Няма да има публична декларация. Русия към този момент оспорва определянето.

Но в случай че вложителите не получат парите си до крайния период, ще настъпи " случай на несъблюдение на външния дълг " (дефолт) в понеделник сутринта.

Това демонстрират документите за облигации.

Засега това е значително алегорично развиване, като се има поради, че Русия към този момент е икономическо, финансово и политическо " заточение " от по-голямата част от света.

За Русия това ще бележи първото ѝ задгранично несъблюдение от 1918 година

Страната беше доста покрай подобен миг по-рано тази година, само че съумя да избяга, като смени методите на заплащане.
 Русия заплати външен дълг в рубли
Русия заплати външен дълг в рубли

Путин вкара нова скица

Припомняме, че съветското финансово министерство съобщи в четвъртък, че е изпълнило отговорностите си по две излъчвания еврооблигации, деноминирани в долари, " изцяло ", като е изпратило 12,51 милиарда рубли (234,5 милиона долара) в заплащания на купони към Националния депозитар за разплащания.

Министерството съобщи, че заплащанията са по еврооблигации с падеж през 2027 и 2047 година

На 25 май Министерството на финансите на Руската федерация разгласи готовността си да продължи да обслужва и погасява всички дългови отговорности. От ведомството споделиха, че заплащанията ще се правят в рубли с опция за последващото им конвертиране в истинската валута на задължението посредством NBCO JSC " Национален депозитар за разплащания " като сътрудник по заплащанията. това се наложи поради липса на лиценз от Министерството на финансите на Съединени американски щати, позволяващо на Русия да прави заплащания по външния си дълг в долари

" По този метод отговорностите по обслужване на държавните скъпи бумаги на Руската федерация бяха изпълнени напълно от Министерството на финансите ", се споделя в изказване на министерството.

Министърът на финансите Антон Силуанов сподели в изказване, че това, че Русия не прави заплащания във валутата на издаване, не значи несъблюдение на външния ѝ дълг (дефолт).

Президентът Владимир Путин подписа в сряда декрет за основаване на краткотрайни процедури, ориентирани към осъществяване на отговорностите по външния дълг на Русия, защото страната е на ръба на дефолт.

Министерството съобщи, че минава към процедурата, открита с указа на Путин, при която средствата ще бъдат изплащани в рубли на Националния депозитар, преди да бъдат разпределени на три групи притежатели на облигации на стадии, според от особеностите на глобите, използвана за всеки вложител.
 Русия ще заплаща държавния си дълг в рубли вместо в долари, при липса на лиценз от Съединени американски щати
Русия ще заплаща държавния си дълг в рубли вместо в долари, при липса на лиценз от Съединени американски щати

Обмисля се и спомагателна капитализация на редица банки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР