Русия се цели в 22 живеещи във Великобритания свои граждани,

...
Русия се цели в 22 живеещи във Великобритания свои граждани,
Коментари Харесай

Русия поиска 22-ма свои избягали граждани от Великобритания, 1 вече е мъртъв

Русия се цели в 22 живеещи във Англия свои жители, които смята за избягали от съветското правораздаване. Списъкът с съветските жители, които Москва търси, е оповестен от съветската дипломатическа задача в Лондон. Това написа английският вестник The Daily Express.
Изданието показва, че след покушението против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал мъртъв беше открит Николай Глушков - един от доближените до починалия към този момент съветски олигарх Борис Березовски, който беше неприкрит съперник на режима на Владимир Путин. 69-годишният Глушков беше открит мъртъв от щерка си Наталия в наетия от него дом в Ню Молдън, графство Съри. По врата му е имало следи от задушаване. Разследването на гибелта му бе поето от " Скотланд Ярд ". Случаят с Глушков, който се разви на фона на абсурда с отравянето на някогашния офицер от съветското военно разузнаване Сергей Скрипал, стартира да се разплита в сряда. Съсед на съветския предприемач разкри пред следователите, че Глушков е бил посетен от двама " подозрителни " мъже.
Глушков е заплетен в машинация, обвързвана с " Аерофлот ", твърди The Daily Express. Руски прокурори изпратиха публично искане до Англия за ареста и екстрадицията на Глушков още през януари 2015 година Кабинетът на премиера Тереза Мей обаче не удовлетвори молбата на Русия, напомня Агенция " Фокус ".
Всъщност Глушков е бил едно от имената, посочени от съветското посолство като търсени от съветските управляващи. Този лист е реалност, откакто съветският президент Владимир Путин публично разгласи, че " не може да елементарни измяната ".
Русия публично изиска изгонването на всичките 22-ма свои жители в интервала сред 2007 година и 2016 година. 14 молби бяха отхвърлени от Тереза Мей, а други 2 бяха отхвърлени от лейбъристите Чарлз Кларк и Джаки Смит, някогашни вътрешни министри.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР