Русия се сдобива с министерство за Далечния Изток и Арктика,

...
Русия се сдобива с министерство за Далечния Изток и Арктика,
Коментари Харесай

Русия се сдобива с министерство за Далечния изток и Арктика

Русия се снабдява с министерство за Далечния Изток и Арктика , което ще координира разширението и развиването на районната инфраструктура и индустрията, оповестява " Баренц обсървър ".

" Изграждат се нови пристанища и нови енергийни мощности и несъмнено нови места за удобен живот, както и редица други предприятия ", изясни министър председателят Дмитрий Медведев на среща с Владимир Путин.

Досега не е имало единна държавна конструкция , която да координира тези действия, само че в този момент това се трансформира , добавя Медведев. Правителството няма да сътвори настрана министерство за Арктика, само че ще включи арктическите въпроси в съществуващото министерство на Далечния изток. " Това в действителност е доста значима самодейност, откакто Арктика има най-важния ресурсен капацитет в страната ", разяснява той.

Според Медведев, основаването на настрана министерство за Арктика би било прекомерно скъпо както във връзка с финансовите, по този начин и във връзка с административните запаси, само че арктическите въпроси са свързани с развиването на Далечния изток в доста връзки .
 Плаващият АЕЦ на
Плаващият АЕЦ на " Росатом " дойде в Мурманск

Зареждат плаващия енергоблок с нуклеарно гориво

" По създание това са постоянно свързани между тях въпроси, да вземем за пример развиването на Якутия или Чукотка , това е развиване на Арктическата зона ". Министерството на Далечния изток се оглавява от Александър Козлов. Очаква се в разширеното министерство да бъде включен и заместник-министър по арктическите въпроси.

Управлението на съветската арктическа политика включва Националната арктическа комисия , орган, основан през октомври 2018 година Комисията се управлява от първия вицепремиер Юрий Трутнев. Трутнев също е виновен за държавните въпроси в Далечния изток.

" Очаквам всички районни управляващи, държавни организации и министерства да схванат отговорностите си по въпросите , свързани с развиването на Арктика ", съобщи Трутнев.

В усилването на съветска система за ръководство на Арктика е включена и новата роля на държавната компания " Росатом ". Нов з акон, признат тази година, дава на " Росатом " основни отговорности във връзка с корабоплаването и развиването на пристанищата по Северния морски път.
 Русия с първи боен полет през Северния полюс до Северна Америка от времето на Съюз на съветските социалистически републики
Русия с първи боен полет през Северния полюс до Северна Америка от времето на Съюз на съветските социалистически републики

Докато Съединени американски щати и Англия организират учения с подводници в Полярния кръг
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР